Menu

❮ Projectenoverzicht

De firma van Eck Bedrijfshygiëne heeft als doel om bedrijven te ontsmetten en ongediertebestrijding uit te voeren op een milieuvriendelijke manier. Eén van de activiteiten die bijdragen aan dit doel is het doden van bloedluis en de eitjes van de bloedluis in kippestallen. De methode die hiervoor wordt gebruikt is het opwarmen van de stal met een hiervoor speciaal toegepaste kachel. Deze kachel is ook bekent als de Thermokill. Het idee achter Thermokill is het ontsmetten van een stal, waarbij het proces automatisch wordt uitgevoerd en op afstand eventueel kan worden bijgesteld.

De originele besturing bij van Eck bedrijfshygiëne gaf veel problemen. Oosterbosch Engineering is gevraagd een oplossing te zoeken voor deze besturing. Er is besloten om de Unitronics V1210 OPLC in te schakelen als nieuwe besturing.

Toegepaste technieken / voordelen van deze OPLC zijn:

  • Een groot overzichtelijk scherm; 12,1”.
  • De grote geheugencapaciteit, waardoor historische data goed is op te slaan en te beheren
  • Het toepassen van de geïntegreerde alarmhandler waarmee het oplossen van storingen eenvoudiger wordt.
  • De communicatie gecombineerd over ethernet -> GPRS om de kachel op afstand te kunnen bedienen
  • De Webhost welke in de OPLC zit is toegepast om de kachel op afstand te kunnen bedienen, onder andere met behulp van een smartphone.
  • De geïntegreerde mailserver, die bij het optreden van een alarm een mail uitstuurt naar de operator.
  • Indien een proces is beeïndigd, kan de procesdata met behulp van DataXport worden opgehaald.

Doordat het proces nu overzichtelijk is opgezet en de diverse modi goed op elkaar zijn afgestemd heeft dit ook tot gevolg dat het brandstofverbruik tot wel 20% is gedaald.

Inmiddels zijn alle Thermokill aangepast en in productie. De Thermokill wordt in heel Europa ingezet.